Liefhebbers weten het. Het zachte, witte vlees van sint-jacobsvruchten is fantastisch op de grill, om te pocheren en om te bakken. Ook rauw in een carpaccio zijn ze heerlijk. Of je ze nu sint-jacobsvruchten, sint-jacobsnoten of coquilles noemt. Met deze tips en recepten scoor je altijd!
Het schoonmaken is best makkelijk. Je zal versteld staan van de smaak van een verse sint-jacobsvrucht.
Sint-jacobsvruchten bakken of grillen doe je heel kort, binnenin mogen ze nog een beetje rauw zijn. Bak je ze te lang, dan worden ze taai en rubberachtig. Het oranje koraal mag je gerust bakken en opeten, maar is bovenal een heerlijke smaakmaker in vissauzen.
Hoe sint-jacobsvruchten bakken?
Hoe sint-jacobsvruchten grillen?
Op zoek naar een verfijnd en eenvoudig voorgerecht met sint-jacobsvruchten? Een carpaccio is ideaal, want ook rauw smaken ze fantastisch. Serveer er een vinaigrette van olijfolie, citroensap, peper en zout erbij en laat ze smelten op je tong.
Volendammer Vishandel Ben Guyt
Contactpersoon: Theo Schilder
t: 0299 367417
m: 06 51977559
w: vishandel-benguyt.jimdo.com
KVK-nummer: 36044815
Woensdag | Zutphen | Winkelcentrum De Brink | 08:30-17:00 |
Donderdag |
Twello Terwolde |
Marktplein Twello Molenweg 1 (bij de kerk) |
08:30-13:30 14:30-18:00 |
Vrijdag |
Zutphen Heerde |
Winkelcentrum De Brink Bonenburglaan/Kerkplein |
08:30-13:00 14:15-18:00 |
Zaterdag |
Zutphen |
Winkelcentrum Dreiumme |
08:30-17:00 |